Ik ben Miranda Janssen, osteopaat sinds 2008. Daarvoor ben ik 12 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. Gedurende deze periode heb ik diverse nascholingen gedaan op het gebied van sport en de cursus babymassage en inbakeren. Tevens ben ik er toen achter gekomen dat ik graag meer oorzakelijk wilde gaan behandelen en ben zo bij de opleiding osteopathie terecht gekomen. De opleiding heb ik parttime gedaan bij het I.A.O. te Gent. Op deze manier heb ik meteen de geleerde technieken in praktijk kunnen brengen.

Ik ben nieuwsgierig aangelegd en graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de osteopathie. Ik zal daarom altijd op zoek blijven naar nieuwe kennis en vaardigheden via nascholing.


Postgraduate opleidingen:

 • 2016: Brain, eye, membranes en CFS, Panta Rhei
 • 2016: Bodymap, Sama advanced courses
 • 2015: Osteopathie en haar betekenis voor de functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie  bij kinderen deel 1 en 2, Panta Rhei
 • 2015: Differentiaal- en uitsluitingsdiagnostiek; Still know your red and yellow flags, Panta Rhei
 • 2014: Behandeling van de hoge nek bij baby’s en jonge kinderen, Panta Rhei
 • 2014: Voedingsleer en osteopathie, College Sutherland
 • 2013: Supervisor opleiding osteopathie bij kinderen, Panta Rhei
 • 2013: Biodynamsiche aspecten binnen de osteopathie fase 1, Panta Rhei
 • 2011: Workshop Zuigelingenasymmetrie; diagnostiek en interventie, EKWIP
 • 2009-2012: Osteopathie bij baby’s en kinderen (diploma), Panta Rhei
 • 2009: Workshop Zuigelingenasymmetrie en plagiocephalometrie, EKWIP

 

 

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Deze vereniging behartigt sinds 1986 de belangen van de osteopathie in Nederland. De organisatie maakt zich sterk voor wetenschappelijke erkenning van de therapie. Ook onderhoudt de vereniging contacten met andere organisaties van beroepsbeoefenaren, patiënten en opleidingen, behartigt de belangen van aspirant-leden en begeleidt osteopaten bij het starten en van een praktijk voor osteopathie.

De kosten per consult bedragen € 80,00.
De behandelkosten dienen contant na de behandeling te worden afgerekend of te worden gepind, waarna u de factuur meekrijgt.
Afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgemeld kunnen in rekening worden gebracht.
U hebt voor osteopathie meestal geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt dit nazoeken in uw polis of op www.osteopathie.nl

Vergoeding
Vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland vergoeden de kosten van osteopathie of een deel ervan indien de behandelaar erkend osteopaat is en geregistreerd is in het Nederlands Register voor Osteopathie (N.R.O.).
W.M.A. Janssen-Kimmel is geregistreerd osteopaat bij het N.R.O.
Neem contact op met uw zorgverzekeraar indien u vragen heeft over de vergoedingen of kijk op: www.osteopathie.nl/kosten_vergoeding.html

De informatie op deze pagina is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Wij zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die voortvloeit uit de (onjuiste) aangeboden informatie. Zonder nadere aankondiging kunnen op deze pagina wijzigingen en-/of verbeteringen worden doorgevoerd. Aan de inhoud van deze pagina kunnen dan ook op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Wanneer u bij ons in behandeling bent en u betaalt zelf voor de behandeling zullen wij u op de hoogte brengen wanneer de tarieven wijzigen.

 

U verwacht de beste kwaliteit van uw zorgverlener. Daarom ben ik ook ingeschreven in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit is een onafhankelijke stichting, opgericht om de kwaliteit van de osteopathie in Nederland te waarborgen en de regels en reglementen, zoals opgesteld door en met instemming van de beroepsgroep, te handhaven.

 

Wil je graag weten wat er gebeurt als je bij ons langs komt? Hieronder staan een aantal vragen en antwoorden. Maar als je misschien iets anders wilt weten horen wij het natuurlijk graag van je!

 

1 .    Mag papa of mama erbij zijn?
Jazeker, dat is zelfs de bedoeling, want dan kan ik ze een heleboel vragen stellen. Hoe de zwangerschap was, hoe jij als baby was enzovoort.

 

2.    Mag mijn knuffel mee?
Natuurlijk!

3.     Moet mijn kleding uit?
Je bovenkleding meestal wel, je onderkleding mag je altijd aanhouden. En als je echt niet wilt of durft, dan laten we je kleding aan.

4.    Doet het pijn?
Nee.

5.     Mag ik praten tijdens de behandeling?
Ja, hoor. En als ik me moet concentreren om iets goed te kunnen voelen, dan vraag ik of je even wacht met praten.

6.     Worden er apparaten gebruikt?
Nee, ik behandel met mijn handen. Soms gebruik ik dezelfde spullen als een dokter zoals een lampje (om in je ogen te kunnen kijken) of een stethoscoop (om bijvoorbeeld naar je hart te luisteren).

7.     Moet ik stil liggen?
Dat is voor mij het gemakkelijkst. Je papa of mama kan dan een verhaaltje voorlezen.

 

8.     Heb ik last van de behandeling?
Meestal ben je een beetje moe, maar vaak is dat alleen die dag.

9.     Mag ik na de behandeling alles weer doen?
Soms moet je rustig aan doen, maar je krijgt altijd advies.